2009. aastal tegi pank laenukahjumi eraldisi 1,962 miljardit krooni, neist 419 miljonit lisandus neljandas kvartalis. Kokku ulatuvad SEB laenukahjumite eraldised 3,056 miljardi kroonini, teatas pank.

Lisaks provisjonidele mõjutasid SEB Eesti majandustulemusi ka erakorralised kulud - kolmandas kvartalis kandis ettevõte maha 379 miljonit krooni bilansis olnud Tallinna Panga firmaväärtust ning nejandas kvartalis toimus TR Majade võlakirjaemissiooni kompenseerimine investoritele summas 177 miljonit krooni.

Laenumaht vähenes võrreldes 2008. aasta neljanda kvartali seisuga kaheksa protsenti, hoiuste maht 11 protsenti.

„2009. aasta suvest alates on majanduses näha optimismi taastumist. Majanduslanguse põhi jäi loodetavasti möödunud aasta teise kvartalisse, aasta teises pooles on kokkutõmbumise kiirus vähenenud. Kindlustunne on paranenud nii tarbijate kui ettevõtete seas – seda mõõtev indeks on oma möödunud aasta märtsi nõrgimast näidust kasvanud üle 20 protsendipunkti ja on tänaseks jõudnud juba oma 2008. aasta suve tasemele," ütles SEB juhatuse esimehe kohusetäitja Riho Unt.

"Jooksevkonto puudujäägist on saanud ülejääk, mis ulatus kolmandas kvartalis juba 6,6 protsendini SKT-st. Positiivsete ilmingute kõrval teeb muret tööpuuduse jätkuv kasvamine, mis saavutab tipu alles käesoleva aasta keskpaigas, ning sissetulekute vähenemise kiiruse kasv."

SEB Grupi kasum enne laenukahjumite eraldisi oli 2009. aasta neljandas kvartalis 3,75 miljardit Rootsi krooni, mis on 35 protsenti vähem võrreldes 2008. aasta viimase kvartaliga.

Laenukahjumite eraldised ulatusid 3,16 miljardi Rootsi kroonini, millest Baltimaade osa oli 2,588 miljardit ehk 82 protsenti. Laenukahjumi tase oli 0,93 protsenti.