GoBusi bussijuhid nõuavad Tartu maakonnas tuleva aasta algusest 930-eurost kuupalka. Tööandja viimane pakkumine kollektiivläbirääkimistel küündib aga kõigest 750 euroni tuleva aasta jaanuarist ja 800 euroni 2015. aasta teisest poolaastast.

Tartumaa bussijuhid teatasid sel kevadel, enne viimast Tartumaa liiniveohanget, et ei nõustu uuest aastast tööd jätkama madalama tasu eest kui 930 eurot kuus.

Sebe juht Kuldar Väärsi kommenteeris Ärilehele, et nii Sebe kui ka Eesti Buss arvestasid oma pakkumuses palgatasemega 930 eurot.

"Enne hanget tuli 150 allkirjaga paberil Tartumaa bussijuhtidelt selge sõnum, et palgaootus on mitte vähem kui 930 eurot. Kuna hankevõit tähendanuks umbes viie miljoni euro suuruse investeeringu tegemist, ei oleks me ettevõttena saanud riskida pakkumusega, kus palk on väiksem kui bussijuhtide soov," selgitas Väärsi.

"Kuna Sebe maksab juba praegu Tartu linnaliinides 900 eurost palka, on 930 igati põhjendatud palgasoov," lisas ta.

Ühtlasi märkis Väärsi, et madala palga maksmine tähendab kindlasti seda, et amet pole noorte naiste ja meeste jaoks atraktiivne ning seega jääks bussijuhtide keskmine vanus kasvama kuni ühel hetkel leiaksime end fakti eest, et kedagi pole enam liinidel reisijaid teenindamas.