Võrreldes juuniga kahanes juulikuus üldine hüvitiste tase veidi (6%). Eelmise kuu võrdluses suurenesid väljamaksed eelkõige kodu-, kasko- ja õnnetusjuhtumikindlustuse osas, liikluskindlustuse hüvitised vähenesid kolmandiku võrra, teatas ettevõte.

Seesami kahjukäsitluse osakonna juhataja Ly Jõhviku sõnul oli enamus juulikuu hüvitistest seotud autodega, suurim osakaal oli sealjuures liiklusõnnetustel. Seesam hüvitas ühe üsna harva esineva juhtumi, kus sõiduk süüdati. Suuremad väljamaksed olid endiselt seotud tulekahjudega – juuli suurim hüvitis juhtumi kohta küündis 92 000 euroni. Tuli oli ka üks põhjusi, miks kodukahjude hüvitised juulis viiendiku võrra suurenesid. Liikluskindlustuse hüvitised seevastu kahanesid juuniga võrreldes 35%. Põhjuseks peamiselt kahjude arvu ja mahukamate väljamaksete vähenemine ning hea töö riskivalikul. Üldjoontes on suvine kahjustatistika olnud möödunud aastast positiivsem, sest hoolimata vihmasest suvest jäid ulatuslikke kahjusid põhjustavad tormid ja üleujutused tänavu tulemata.

Võrreldes 2011. aasta juuliga on kahjuhüvitiste üldine tase portfellis alanenud ligi kolmandiku. Selle põhjuseks on eelkõige autokahjude märgatav vähenemine. Aastases võrdluses on kogutud kindlustusmaksete maht püsinud sama.

Seesam Insurance AS on 10,4%-se turuosaga suuruselt neljas Eesti kindlustusturul tegutsev kahjukindlustusselts. 1991. aastal asutatud ettevõte pakub kindlustusteenuseid nii era- kui ka äriklientidele. Seesamil on esindused 11 Eesti linnas ning filiaalid Lätis ja Leedus. Firma annab Baltikumis tööd ligi 400 inimesele. Seesam Insurance ASi omanikuks on Soome juhtiv finantskontsern OP-Pohjola Grupp.