Eile kell 12:19 saatis Tallinna Sadam välja pressiteate, kus seisis:

AS Tallinna Sadam peab täna otseläbirääkimisi nii parvlaevade omanike kui ehitajatega, eesmärgiga soetada riigile laevad mandri ja saarte vaheliseks praamiliikluseks.

"Oleme võimalike lepingupartneritega jõudnud päris kaugele - meie hinnangul on muutused võimalikud ning seda ka enne 2016. aastat," lausus ASi Tallinna Sadam juhatuse liige Allan Kiil.

"Uus koalitsioon ning majandus- ja taristuminister on toonud pöörde ning kiirendanud protsessi - lauale võetud variandi järgi on võimalik teada saada pakkujate huvi ning seejärel asuda juba otseläbirääkimistesse," märkis Kiil.

"Lisaks võimalike pakkujate huvile ning turuolukorrale näitab hanke korraldamine selget huvi kõigile võrdsete võimaluste loomiseks ning turu avamiseks," ütles Kiil.

Kell 12:38 ehk 19 minutit hiljem tuli aga pressiteade majandus- ja kommunikatsiooniministeerimist, mis teatas, et hankele laekus üks pakkumine. Selle tegi Vjatšeslav Leedole kuuluv ettevõte Väinamere Liinid OÜ.

Ärileht küsis Tallinna Sadama juhatuse liikme Allan Kiili käest, millega pressiteate näol tegu oli? Kas sadam ei teadnud, et Leedo osaleb hankel?

„Ega need kaks teadet omavahel seotud ei olnud tõesti. Meil oli teadmine, et pakkumisel ei osale keegi," ütles Kiil alguses. Pärast ta siiski parandas end ja ütles, et eks ole loogiline, et Leedo oma olemasolevate laevadega siiski hankest osa võttis.

Kiili sõnul jätkab Tallinna Sadam oma seniseid läbirääkimisi ning ses osas oli pressiteates sisalduv igati õige.

„Meil on oma programm, mis sai ka nõukogus kinnitatud. Jätkame tegevusi. Ütles ju ministergi, et olemas peab olema plaan B."

Samas nendib Kiil, et kui Väinamere Liinide pakkumises agasid ei ole ning nende pakkumine osutub selliseks, mis ka läbi läheb, siis on nende jaoks teema lukus. „Eks palju oleneb nüüd tulemusest, aga kui juhtub, et mäng on läbi, siis on see läbi."

Urve Palo ütles eile, et on Tallinna Sadamas pettunud, kuna nad hankel ei osalenud. Allan Kiil jäi seda kommenteerides napisõnaliseks, öeldes, et sadam tegi kõik mis võimalik.

Niisiis loodab Tallinna Sadam vargsi, et ehk Leedo firma pakkumine mingil põhjusel siiski läbi ei lähe ning mängu tuleb plaan B. Siis loodetakse juba enda trumbid lauale lüüa.