Ryan Holmesi tähelepanekute kohaselt võiksid sa olla ettevõtja, kui...

1. Oled rahutu ning ükski saavutus ei ole kunagi piisavalt hea.
Kui suurema osa inimeste reaktsioon eesmärgi saavutamisel on: „Ma sain sellega hakkama. Nüüd on aeg endaga natuke rahul olla“, siis ettevõtja mõtleb: “Tore, mis järgmiseks?“
Ettevõtja ei jää kunagi oma saavutustele puhkama, vaid otsib pidevalt uusi väljakutseid.

2. Oled kontrollifriik
Kogu oma karjääri vältel on Holmes pidanud otsima tasakaalu oma äri kontrollimise ja andekatele inimestele seal sõnaõiguse andmise vahel. Selle küsimusega on hädas paljud ettevõtjad. On hea, kui ettevõttel on juht, kes kõiki detaile südamega võtab, aga kui see inimene peab kõikidel tasanditel sekkuma, võib see tegevuste tulemuslikkust kahjustada. On hea teada, et superettevõtjaid nagu Elon Musk, Steve Jobs ning Bill Gates kirjeldatakse kui kontrollifriike.

3. Oled masohhist
Ettevõtjana pead sa armastama mõningast valu ja riski. Arvestades, et 75 protsenti idufirmasid ebaõnnestub, saab ainult masohhist end selliste katsumustega silmitsi seada.
Ja tegelikult ei lähe ka pärast paremaks, vähemalt mitte alguses. Sa võitled raha pärast,sinu tööpäevad venivad uskumatult pikaks. Sa oled üksi, sest sel ajal kui teised on peol või kinos, rügad sina üksinda tööd teha.

4. Sul on rahaga vihkamise- armastuse suhe
Üldiselt hakkab ettevõtjatele raha teenimine meeldima juba väga varajases eas. Noor Warren Buffett kandis laiali Washington Posti ja lisaks müüs ta kõike alates kaotatud golfipallidest ning lõpetades markide ja ajakirjadega. Seda kõike enne keskhariduse omandamist. Holmes alustas kohalike ettevõtete akende pesemisega juba algkooliõpilasena.
Lõpuks tiivustab paljusid ettevõtjaid siiski mitte niivõrd raha, kui rõõm uue ettevõtmisega alustamisest ning sellega kaasnevast kontrollist ja vabadusest. 

5. Sa oled must lammas, isegi mahajääja ning tõrjutu
Paljud ettevõtjad kirjeldavad endid kui seltskonda mitte sobituvaid. Holmes tunnistas, et ka tema tundis end keskkoolis niimoodi. Paljud nimekad ettevõtjad on traditsioonilisest haridussüsteemist  välja kukkunud: Bill Gates, Ted Turner, Richard Branson ja McDonald’si asutaja Ray Kroc on vaid mõned näited edukatest ettevõtjatest, kes keskkoolist või kolledžist välja langenud. Kuna outsider ei ole kerge olla, annab just see omadus- näha asju erinevast vaatenurgast- oskuse ühiskonda edasi suunata ning innovatsiooni edendada.

6. Inimesed peavad sind hulluks
Kuna ettevõtjad kipuvad mõtlema erineval lainepikkusel, võivad ka nende ambitsioonid pere ning sõprade jaoks tunduda hullumeelsed. Seda eriti enne visioonide elluviimist. Võtame või Barbie looja Ruth Handleri. 1950. aastal suhtuti tema ideesse, et nukk võiks olla rohkem täiskasvanud inimese kui lapse moodi, kahtluse ning kriitikaga ning kahtlejate seas oli ka tema enda abikaasa. Handler muidugi viis oma idee ellu ja ülejäänu on juba ajalugu.

7. Oled introvert
Arvad, et oma ettevõtmise juhtimiseks pead sa olema hea suhtleja ja avatud? Mitte tingimata. Tuleb välja, et kümnest tippjuhist neli (nende seas Google’i juht ja kaasasutaja Larry Page) on introverdid. Selline on ka Facebooki asutaja Mark Zuckerberg. Uuringud näitavad, et introverdid suudavad luua tööl parema  meeskonnatöö keskkonna kui ekstraverdid. Samuti on introverdid head kuulajad. See on aga juhtimises väga oluline, kuid sageli liiga vähe tähelepanu saav omadus.