Eesti Toiduainetööstuse Liit selgitas kümnendat korda välja aasta parimad toiduained. Lisaks parimale toiduainele selgitati välja ka parim tervislik ja rahvuslik jook. “Eesti parim toiduaine 2004” tiitli sai Paljassaare kalatööstuses valmistatud paneeritud fileepalad brokoli ja juustu kastmega.

Tervislikuma toidu tiitli sai Leiburi Rukkipala, mis on valmistatud lõigatud rukkiteradest ja rukkitäisterajahust. Rahvusliku toote tiitel anti kamale hapupiimaga, mis on traditsiooniline Eesti rahvuslik toit läbi sajandite – valmistajaks on Rakvere Piim.

“Oli suurepärane konkurss! Eesti ettevõtted on väga tõsist tööd teinud ja tooted on endiselt väga head. Parima toiduaine märgiga tooteid võivad julgelt kõik osta ja tarbida,” ütles Eesti Toiduainetööstuse Liidu tegevdirektor Helve Remmel.