Võitja kuulutatakse välja 5.novembril.

„EY Eesti Aasta Ettevõtja konkursile sai käesoleval aastal osalemiskutse 1500 ettevõtjat, kelle seast valiti peale põhjalikku kaalumist välja finalistid kuuest erinevast ettevõttest,“ selgitas konkursi korraldaja EY juhatuse liige ja partner Ranno Tingas.

„Tänavusi finaliste iseloomustab eelkõige suur ambitsioon ja tahe saavutada, aga ka hea tiimitöö oskus. Selle kõnekaks näiteks on juba seegi, et pooled nominentidest moodustavad ülieduka duo. Ettevõtte arengu ja laienemise taga on väga sageli juhi oskus oma meeskonda kuulata ja nende mõtteid arvestada, kuid samas ka juhtida – panna ettevõte hingama endaga samas rütmis, nägema pikemat perspektiivi. See suurepärane juhiomadus oli žürii hinnangul iseloomulik kõigile tänavu finaali jõudnud ettevõtjatele.“

Ranno Tingase sõnul muudab konkursi tähelepanuväärseks asjaolu, et ei valita numbrite poolest suuremat ja edukamat, vaid hinnatakse inimest, kes seisab ettevõtte suureks ja edukaks kujunemise loo taga. „Hindamisel lähtutakse ettevõtjast kui persoonist, võttes arvesse tema suhtumist ettevõtlusse laiemalt, panust Eesti majanduse arengusse, uute töökohtade loomist ning majandusnäitajaid. Ning tähelepanuta ei jää ka ettevõtja sotsiaalne jalajälg ja ärieetika,“ selgitas Tingas. „Järgnevalt seisavad kõigil finalistidel ees põhjalikud intervjuud sõltumatu žürii liikmetega, mille tulemusel selgub, kellest saab Eesti Aasta Ettevõtja 2015.“

Lisaks Eesti Aasta Ettevõtjale kuulutatakse Kultuurikatlas 5. novembril toimuval pidulikul galal välja ka ettevõtja Elutööpreemia saaja – ettevõtja, kes on andnud Eesti majandusarengusse eriti pikaajalise panuse.

Eesti Aasta Ettevõtja 2015 žüriisse kuuluvad: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Marika Priske (Sotsiaalministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS), Reet Roos (Inspired Universal McCann OÜ), Viljar Arakas (EFTEN Capital AS) ning eelmise aasta võitja Jüri Raidla (Raidla Ellex Advikaadibüroo OÜ).

Aasta Ettevõtja ehk EY Entrepreneur Of The Year tiitlivõistlus on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele suunatud konkursse ning selle tiitliga pärjatakse ettevõtjaid kokku 60 riigis.

Iga riigi võitja suundub järgmise aasta juunis Monacosse, et võistelda EY World Entrepreneur Of The Year tiitlile. Varasemalt on Eesti Aasta Ettevõtja tiitli pälvinud Jaan Puusaag (Krimelte OÜ), Indrek Sepp (Pristis AS), Peter Hunt (Wendre AS), Taavi Kotka ja Priit Alamäe (Nortal AS), Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS), Peeter ja Priit Rebane (BDG Holdings OÜ) ning Jüri Raidla (Raidla Ellex Advokaadibüroo OÜ).