Harris Roseni ema rõhutas alati, et selleks, et vaesusest välja rabeleda, peab panustama haridusse. Nii õppiski mees väga püüdlikult ning pani esimest korda jala suure hotelli-keti Waldorf-Astoria uksevahele. Pärast sõjaväeteenistust pöördus ta sinna tagasi, asudes tööle müügimehena. Hiljem töötas ta veel Hilton Hotelsis ja New Yorker Hotelis. Walt Disney Company's mõistis mees ka ise, et ta peaks ehk ise oma ettevõtte looma.

1970ndate lõpus kulutas ta oma viimased 20 000 dollarit ja ostis Orlandos asuva Quality Inni, kus oli 265 numbrituba. Kerime nüüd kiiresti aega edasi ning 40 aastat hiljem on mehe käes üks maailma suurimaid erakätes olevaid hotellikette. Ühtlasi on see suurim hotellikett Floridas. Kusjuures Rosen töötab siiani just selles hoones, millest kõik alguse sai. Ta ei ela luksuslikku elu, selle asemel otsustas ta hakata maailma parandama.

Ta otsustas oma rahaga teha midagi kohaliku kogukonna heaks, mitte puistada seda mööda maailma laiali. Florida kesklinnas asub Tanglo Parki piirkond, kus kunagi asusid apelsinisalud ning seal elasid ka inimesed, kelle töö oli apelsinide korjamine. Aastatega salud kadusid, kuid piirkonnas süvenes vaesus ja eraldatus ülejäänud linnast. Rosen nägi seal midagi, mis meenutas talle tema lapsepõlve.

Tema idee oli lihtne. Et muuta piirkonna nägu, pani ta aluse Tangelo Parki Programmile, mis oli suunatud haridusele. Esiteks saavad selle raames kõik piirkonna 2-4-aastased tasuta käia eelkoolis. Ka lapsevanemad saavad ilma rahata osaleda erinevatel kursustel.

Iga keskkooli-lõpetaja, kes saab sisse mõnesse Florida ülikooli või kutsekooli, saab täismahus Harris Roseni Fondi stipendiumi. See katab õppemaksu, elamiskulud ning kõik muud õpingutega seonduvad kulutused.

Programmi algusest saati on stipendiumi saanud 200 üliõpilast, neist 150 on kooli ka lõpetanud. Ka täiskasvanud on saanud võimaluse kolledž lõpuks ära lõpetada. Peamine on aga see, et piirkonna elu-olu on muutunud. Rosen on sinna ise pannud 9 miljonit dollarit ning tal on huvitav eesmärk:

„Ma jätkan selle programmiga seni, kuni Tanglo Park on avatud kogukond ning keskmise kodu hind siin on 1 miljon dollarit. Siis ma kaon," ütles ta.