„Samas pärsib linnuliha ning karastusjookide ja lahja alkoholi müüki,“ kirjeldas Selveri keti juht Kristi Lomp klientide ilmast tingitud ostukäitumist.

Jaanipäevale eelnevate päevade käive ületas Selveris mitmekordselt juunikuu tavapärast käivet. Ka mullusega võrreldes käive heitlikust kehvast ilmast hoolimata mõnevõrra kasvas. Lombi sõnul soosis jaanioste ka pühade ja nädalavahetuse kooslus.

Liha ja šašlõkki osteti jaanipäeva eel 129 tonni, erinevaid grillvorste 32 tonni ning värsket kala 15 tonni. Õlut müüdi üle 360 000 liitri ja siidrit 74 000 liitrit.

Jaanieelsed ostetuimad kaubad olid sea kaelakarbonaad, Gruusia šašlõkk, Vahemere grill-liha, BBQ ribid, lõhe, õlu, salatimaterjal, värske kartul ning arbuus ja banaan. Liha ja šašlõkke osteti 129 tonni, toor- ja grillvorste 32 tonni ning värsket kala 15 tonni. Alkoholist eelistati A.Le Coqi Alexandrit ja Somersby õunasiidrit, aga ilmast tulenevalt olid populaarsed ka erinevad viinad ja rumm.

„Inimeste ostueelistustes joonistusid välja nii traditsioonilised lemmikud kui uued hitid,“ rääkis Kristi Lomp ostueelistustest. „Pühadelauale valitakse pigem hõrku ja peenemat toitu ning üha enam võib märgata ka tervislike toodete osakaalu tähtust, tarbitakse rohkem liha ja kõrge lihasisaldusega toorvorste, samal ajal poolfabrikaatide ja klassikaliste vorstide osatähtsus langeb,“ lisas ta.

Liha kõrvale osteti kõige enam kobartomatit (45 tonni), Eesti kurki (15 tonni) ja varajast kartulit (35 tonni. Puuviljast eelistati arbuusi (66 tonni) ja banaani (42 tonni), aga populaarsed olid ka maasikad ja melon.
Eesti kapitalil Selveri jaeketti kuulub 44 kauplust erinevates Eesti piirkondades. Selveri kett kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Selver annab tööd 2300 inimesele.