Rahandusminister Sven Sester ütles Delfile, et kohtumisel esines Kreeka oluliselt konstruktiivsema suhtumisega kui seni, ent esialgu oli tegu vaid sõnadega, mille teoks tegemist Kreekalt nüüd järgmiseks oodatakse - läbirääkimiste jätkumiseks tuleb Kreeka parlamendil lähipäevadel ellu viia seadused, mis on kokku lepitud.

„Eurorühm võttis teadmiseks Euroopa Komisjoni, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi arvamuse, et Kreeka ettepanekud on läbirääkimiste avamiseks piisavad," ütles Sester.

"Küsimused, millega tuleb tegeleda, ulatuvad tööturust pensioniteni, käibemaksuerisustest riigivara erastamiseni. Näiteks on vaja tagada statistikaameti sõltumatus, alustada pensioni- ja maksureformiga," ütles Sester.

Lähipäevad peaks Sesteri sõnul näitama, kas Kreekas on tegelikkuses parlamendi enamus selle taga, mida rahandusminister eurogrupis räägib.

"Vaadates viimase aja arenguid, on põhjust pessimismiks, kui vaadata üldist käitumisjoonist, siis Kreeka pool oli tunduval konstruktiivsem kui varem. On pessimistlikumaid riike ja optimistlikumaid riike, aga kõik olid täna seda meelt, et tuleb edasi minna ja anda võimalus Kreekal tõestada, et nad on võimelised ellu viima administratiivseid ja struktuurseid reforme."

Sesteri sõnul pole seda kõike pole võimalik teha paari päeva jooksul, aga osa küll. "Ma eeldan, et Kreeka annab homsel eurogrupi korralisel kohtumisel ülevaate edusammudest." sõnas rahandusminister.