Anvar Samost avaldas saates kahetsust, et nii Reformierakond kui IRL on läinud seda teed, et teha ettevõtjate elu kibedamaks ja kohelda kõiki nagu pätte ja petiseid.

Kalle Muuli lausus aga selle peale, et hoolimata sellest, et eelnõul on IRL-i kuuluva rahandusministri Sven Sestri allkiri, pole IRL kui erakond eelnõud üldse arutanud. Muuli lubas, et kui selline eelnõu jõuab erakondade ja parlamendirühmadeni, siis kindlasti ta sellisena riigikogust läbi ei lähe.

Toome ära ka lõigu raadiosaatest, kus Samost ja Muuli kavandatavast maksukorralduse seadusemuudatusest kirglikult räägivad.

Kalle Muuli: Jõudsin juba ühe-kahe päeva jooksul lugeda sotsiaalmeediast hüsteerilisi karjatusi, kuidas maksuametnikud tulevad minu tuppa vaatama, kuidas ma seal elan. Meil on mitmetes küsimustes kohutavalt palju mõttetut hüsteeriat. Meil oleks nagu hirmuühiskond või siis rumalate inimeste ühiskond. Vanasti inimesed häbenesid seda, et inimesed on rumalad ja nüüd seda enam ei häbeneta, kirjutatakse oma nime all igasuguseid rumalusi kokku ja ollakse veel uhked selle üle! /.../ Inimeste põhiõigused on Eestis väga hästi kaitstud, ei maksa paanikasse minna.

Samost: Sa vaidled praegu nendega, kes tahavad rääkida aia asemel aiaaugust. Ma räägiks ikka põhiasjast. Kui Reformierakond ja IRL on vandunud ja tõotanud, et tahavad muuta Eestit ettevõtjasõbralikuks, siis näeme samade erakondadega valitsus vastupidiselt oma retoorikale produtseerivad seadusi mis tegelikult kantud vaimust et kõik ettevõtjad on pätid ja petised. Kindlasti neid on, aga kas kõiki peab kohtlema pättide ja petistena? Pean nõustuma Rein Langi ja Siim Kallasega, kes ütlevad, et Reformierakond - ja nüüd ka IRL - on ettevõtja suhtes kahtlustaval positsioonil.

Muuli: Võin öelda, et IRL ei ole seda seaduseelnõud üldse arutanud.

Samost: Oot-oot, kes meil see rahandusminister praegu on?

Muuli: Rahandusminister on IRL-i liige Sven Sester, aga erakond pole seda eelnõud arutanud. Kui see eelnõu jõuab erakondadeni ja parlamendirühmadeni, siis võin kihla vedada, et sellisena see seadus läbi ei lähe. Selle sõnastust kas muudetakse väga tugevalt või...

Samost: Aga mõte jääb samaks?!

Muuli: Olen sinuga ühel nõul, et olukord, kus maksuametnikud longivad mööda autoparklaid ja üritavad teada saada, kellele kuulub üks või teine auto, pole riigile mõistlik ja efektiivne maksuseaduste täitmise kontroll. Ma arvan, et see eelnõu ei lähe läbi. Mure on põhjendatud, aga see ei realiseeru sellisel kujul.