OÜ Narva Line juhataja Aleksander Froschi sõnul on sulgemise põhjuseks edutult lõppenud läbirääkimised Vene partneritega, mis ei võimalda liinile otsemarsruuti.

“Liini avades lootsime saavutada kokkulepet Vene poolega, et võimaldada laeval sõita Sillamäe ja Kotka vahelisel kõige otsemal marsruudil, mis läbib Venemaa territoriaalvete alla kuuluvat Suursaare ümbrust,” ütles Frosch. Kokkuleppeni samas ei jõutudki.

Sõiduaeg Kotka suunal on kuus tundi, Sillamäe suunal üheksa tundi. Otsetee Suursaare ümbruse vete kaudu oleks võimaldanud vähendada sõiduaega kummalgi suunal kahe tunni võrra.

“Teise võimalusena oli Narva Line’il plaan suunata liin teenindama kolmnurka Sillamäe–Ust-Luga sadam–Kotka, kuid see variant takerdus poliitiliste küsimuste taha,” lisas Frosch.

Sillamäe-Kotka laevaliini põhikliendid olid peamiselt kaubavedusid teostavad veokid, mille arv keeruliste suhete tõttu Venemaaga näitas viimastel kuudel vähenevat trendi.

Sillamäe-Kotka laevaliin avati 2006. aasta veebruaris. Laevaliini opereerimiseks asutas Saaremaa Laevakompanii tütarfirma OÜ Narva Line ning lõi üle viiekümne uue töökoha.