Molycorpi on hädas kukkunud toorainehindadega ja kehva nõudlusega suurema importööri juures Hiinas. Neljapäeval jõudis haruldaste muldmetallide tootja võlausaldajatega kokkuleppele 1,7 miljardi dollarilise võlakoormuse restruktureerimiseks. Samuti saadi 225 miljonit dollariline värske finantseering tegevuse jätkamiseks. Kohtult loodetakse, et restruktureerimise plaan kinnitatakse enne aasta lõppu.

Pankrotikaitse palumine on eredaks kontrastiks haruldaste muldmetallide buumile, mida ettevõte nautis ja mis põhines toorainete hinnatõusul. Kui suurim haruldaste muldmetallide eksportija Hiina kehtestas ekspordipiirangud, tõusis Molycorpi ettevõtte väärtus viis aastat tagasi 6 miljardile dollarile. Viimase aktsia hinna alusel oli ettevõte väärt alla 100 miljoni dollari.

Kui Hiina leevendas ekspordipiiranguid ning aku- ja magnetitootjad leidsid alternatiivi haruldastele muldmetallidele, algas Molycorpi pikk langus. Ettevõte ei ole teeninud kasumit alates 2011. aastast, kirjutab Wall Street Journal.

2010. aasta tipptasemetelt on haruldaste muldmetallide hinnad kukkunud vähemalt 10 korda.

Kohtule esitatud pankrotiavalduse kohaselt on ettevõttel vähem kui 74 miljonit dollarit raha, millest USAs kasutatav on 21 miljonit dollarit. Ettevõtte varade maht on 2,5 miljardit dollarit.

Ettevõte teatas, et nad eeldavad, et New Yorgi börsil muutuvad ettevõte aktsiad kauplemiseks sobimatuteks ja nendega hakatakse tegema tehinguid börsi väliselt. Aktsionäride aastakoosolek lükati edasi selle aasta teise poolaastasse.