„Meil on keeruline aeg, me ei ole tunnustamiseks valmis,” ütles AS Velastule kuuluva Sinalepa lihatööstuse juhataja Ilmar Vilk. Töölepingu lõpetamine ei puuduta esialgu vaid teda ja raamatupidajat.

Lääne– ja Hiiumaa tööinspektsiooni juhataja Tõnis Leetsi ütles, et ei mäletagi nii paljude töötajatega firma tegevuse lõpetamise juhtumit.

Ettevõtte tegevuse lõpetamise korral saavad kuni viis aastat ettevõttes töötanud inimesed kahe kuu keskmise palga. Kes on vähem aega töötanud, saab väiksema hüvitise.

Et Sinalepa lihatööstust varem hallanud Ridame läks pankrotti ja tööstuse omanikud vahetusid, ei ole arvatavasti kellelgi viit aastat tööaega, oletas Leetsi.

„Nad ei vasta mingitele nõuetele,” ütles lihatööstuse üle järelevalvet teostava Läänemaa veterinaarkeskuse juhataja Urmas Juhanson. „Seal ei ole aastaid midagi tehtud.”

Vilgu sõnul kulub Sinalepa lihatööstuse korrastamiseks üle 6 miljoni krooni. Mullu said nad selleks SAPARDilt 2,49 miljonit krooni toetust ja seda raha on neil aega kasutada tuleva aasta lõpuni.

Enne aga peavad omanikud leidma kogu investeeringuraha ja alles siis makstakse eurotoetus välja.