Narvas rasketööstuse tehast omav Fortaco kavatseb lähiaastatel tootmist laiendada ja investeerida sellesse kümme miljonit eurot. Praegu töötab tehases 370 inimest, aga paari aastaga tahab Fortaco eri ametikohtadele palgata veel 200 töötajat lihttöölistest kuni inseneride ja disaineriteni.

Selleks et uusi töökäsi leida ja neid Narvas hoida, on Fortaco Groupi president ja tegevjuht Lars Hellberg võtnud enda südameasjaks muuta tervet Ida-Viru suurimat linna ja eelkõige selle keskust elamiseks ja äritegemiseks paremaks kohaks. Hellberg on suutnud oma projekti kaasata EAS-i, Narva linna, Ida-Viru maavalitsuse, majandus- ja haridusministeeriumi ning veel hulga asutusi. Ambitsioonika projekti nimi on suursugune „Narva Reborn” ehk eesti keelde tõlgituna „Narva taassünd”.

Lihtsustatult öeldes on Lars Hellbergi ja tema juhitud Fortaco idee ajendatud vajadusest pakkuda klientidele kindlust, et näiteks Narva tehasega lepingut sõlmides peetakse aastatepikkustest lepingutest kinni ja tarnekindlus on tagatud. Seega omakasust lähtuvalt – ja ta ei eita seda – tahab Hellberg, et Narva oleks ka linnana perspektiivikam koht. Siis näevad ka tehase toodangu tellijad, et linnal on tulevikku. Kui linnas on elanikke, tähendab see tööjõudu ja ühtlasi paremat toodangut.