Skanska EMV juhatuse esimehe Olle Hormi hinnangul ei ole teede ehitamine tänases Eestis ettevõtte jaoks majanduslikult mõistlik. „Tegemist on selgelt ärilise otsusega – arvestades üldist majanduskeskkonda ning hinnates turuperspektiive, ei ole tavapärase teedeehitusega lähiaastatel võimalik positiivseid tulemusi saavutada,“ selgitas Horm, kelle sõnul keskendub ettevõte tulevikus spetsiifilisematele insenertehnilistele töödele. „Arendame oma tugevaid külgi edasi ning keskendume selles valdkonnas edaspidi just sillaehitusele ja vaiatöödele,“ lisas Horm.


Käimasolevad teedeehituse projektid viiakse lõpuni, misjärel lõpetatakse otseselt teedeehitusega tegelenud ettevõtte osa tegevus. Tervest tegevussuunast loobumisega seoses koondab ettevõte lähikuudel kokku 42 inimest ehk ligikaudu kümnendiku kogu ehitusfirma tänasest töötajaskonnast.


Skanska EMV viimaste aastate suuremate teedeehitusprojektide hulka kuuluvad Tartu maantee, Piibe maantee ja Rakvere-Sõmeru tee rekonstrueerimine, Sõpruse puiestee ja Vilde tee ristmiku ning Tartu maantee ehitus Tallinnas, Peterburi tee ehituse peatöövõtt.


Skanska EMV AS on Skanska Oy tütarfirma, mis vastutab Skanska kontserni äritegevuse eest Eestis. Aastast 2000 Skanska kontserni kuuluv Skanska EMV AS on üks Eesti suurematest ehitusfirmadest, mille käive 2007. aastal oli 1,85 miljardit krooni.