Et Skype üldse Eestis programmeeriti, on juhus. Selle eest peame suuresti tänulikud olema Tele2 Eesti endisele turundusdirektorile, rootslasele Stefan Öbergile ning Linnar Viigile ja Tarvi Martensile, kes veensid Niklas Zennströmi äris eestlastele panustama.

Kui juristid veel Kazaa ümber madistavad, otsivad selle loojad P2P tehnoloogiale juba uut rakendust. Intellektuaalomand istutatakse turvaliselt Zennströmi ja Friisi firmasse Joltid, asukohaga Briti Neitsisaartel.

Tööotsad Neitsisaartel, Kanalisaartel ja Vanuatul toovad Jaan Tallinna, Ahti Heinla ja Priit Kasesalu firmale Bluemoon sajandi alguses suure kasumi, mille omanikud dividendidena välja võtavad.

Esimesi Skype'i ideid asutakse veeretatama suvel 2002.

Bluemooni kontor asub Stenbocki maja taga. Teel tööle jääb ette Skype'i rahva lemmikkoht - Valli baar. Kõrts saab legendaarseks: iga Skypei uus töötaja või külaline peab esimesel õhtul Valli baaris "sisseelamisrituaali" läbima. Võtma klaasikese Millimallikat - paljude arvates jälki kokteili aniisiviinast, tekiilast ja tabasco-kastmest.

Zennström ja Friis pakuvad luua teenuse, millega saaks kodust wifi-võrku jagada. Aga siis tabab Annust ja Friisi heureka: nii saaks ju wifi-võrgus ka telefonikõnesid teha! Jagada infot peer-to-peer, just nagu Kazaas.