Skype’i loojad rootslane Niklas Zennström ja taanlane Janus Friis on ajalehe New York Times väitel huvitatud ettevõtte tagasi ostmisest.

2005. aastal müüsid mehed selle 2,6 miljardi dollari eest eBayle ja tehingu lõppsummaks kujunes koos hiljem makstud boonustega 3,1 miljardit dollarit. New York Timesi andmeil otsivad Zennström ja Friis aga praegu mitme investeerimisfirmaga kontakti, et Skype tagasi osta.

1,7 miljardit dollarit

Skype’i endised omanikud ei olnud nõus kommenteerima, kas jutud nende soovist vastavad tõele. Praegu on ebaselge ka see, kas mehed peavad eBayga aktiivseid läbirääkimisi, samas kinnitas üks aruteludega kursis olev inimene ajalehele, et Zennström ja Friis on üritanud saada tehinguks erainvestorilt miljard dollarit aktsiakapitali.

eBay kõneisik Alan Marks ütles, et ettevõte selliseid kuulujutte ei kommenteeri. Ekspertide hinnangul võib eBay hetkeolukorras Skype’i eest küsida vähemalt 1,7 miljardit dollarit. Kuulujuttudest jääb aga ebaselgeks, kas keegi teine on ostmisest huvitatud. 2005. aastal tegi ebaõnnestunud pakkumise Google, mis on loonud iseseisva veebipõhise helistamisteenuse.

Praegu on Skype’il üle 405 miljoni registreeritud kasutaja. Kui eBay ettevõtte ostis, oli internetitelefonil kasutajaid 53 miljonit. Eelmise aasta viimases kvartalis oli Skype’i kasum 145 miljonit dollarit.