Ärileht avaldab Tõnis Rihvki kirja muutmata kujul.

Hea majandus- ja taristuminister Urve Palo,

Eile ETV saates „Kahekõne“ jäi kõlama seisukoht, et praamiliiklusega seotud eraettevõte on püüdnud Teid avalike kirjade kaudu mõjutada. Kui Teile või avalikkusele on jäänud selline ekslik mulje, siis Saaremaa Laevakompanii peab oluliseks siinkohal siiralt vabandada.

Kinnitame, et Saaremaa Laevakompanii ei ole varem saatnud Teile avalikke kirju ega ka mingil muul moel Teiega psühholoogilist sõda pidanud.

SLK tütarettevõte OÜ Väinamere Liinid saatis Teile ja Riigikogu majanduskomisjonile hankeprotsessi käigus informatiivse kirja, milles juhtisime tähelepanu võimalikele riskidele hanketingimustes, mis seadsid ohtu reaalselt teostatava hankepakkumise tegemise mistahes hankes osalevale ettevõttele. Kinnitame, et erinevalt praegusest kirjast, ei saatnud Saaremaa Laevakompanii ega meie tütarettevõte Väinamere Liinid OÜ seda kirja avalikuks kasutamiseks. Meie poolt oli see selgelt saadetud vaid eelpool nimetatud adressaatidele. Kuidas täpselt jõudis see ainult ametkonnale suunatud kiri meediasse, oskavad ilmselt paremini selgitada kirja avalikustanud väljaanded. Omalt poolt avaldame kahetsust, et selline väärarusaam on tekkinud.

Ühtlasi soovime selguse mõttes lisada, et SLK toetab igati Teie soovi läbipaistva ja selge koostöö osas. Kuigi leiame, et ka senine koostööleping ministeeriumiga on läbipaistev ja kontrollitav - Väinamere Liinid esitab igakuiselt MKM-ile tegevusaruande ning ettevõtet on kontrollinud mitmed audiitorid, Maksu-ja tolliamet jt – siis oleme alati valmis ministeeriumile vastava sooviavalduse esitamisel täiendavat informatsiooni väljastama ning selgitusi jagama. Kindlasti oleme valmis igati kaasa aitama veelgi suuremale läbipaistvusele ja avatusele.

Ärileht avaldas 11. septembril täismahus kirja, mille Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk saatis minister Urve Palole ja riigikogu majanduskomisjonile nõudmisega, et riik peaks käimasoleva praamihanke tingimused üle vaatama.