Laevadega kaupleval leheküljel www.maritimesales.com on müüa pakutud 11 Saaremaa Laevakompanii laeva, sh Viire, Regula (pildil), Ofelia, Koguva, Hiiumaa, Vardo jt kokku 19,185 miljoni dollari ehk 250 miljoni krooni eest, kirjutab Postimees.

Kalleimaks hinnatud Viire on lehekülje andmetel juba 6,25 miljoni dollari eest ära müüdud.

Samuti on 250 000 dollariga müüdud Kõrgelaid. Teiste laevade eest küsitakse suhteliselt kõrget hinda – Regula ja Ofelia eest vastavalt 5,75 ja 3,55 miljonit dollarit.

Võrguleheküljel on kõigi laevade tehnilised andmed ja pildid, kuid laevade juures on märge, et omanikuga on kontakt kaotatud. Võrgulehekülje administraatoritelt ei õnnestunud selgitust saada.

SLK esindajate sõnul on tegemist tõenäoliselt kunagi ammu üles riputatud andmetega, millega laevakompaniil ei ole midagi tegemist.

«Erinevatel aegadel on meie poole pöördunud mitmed laevade vahendajad sooviga vahendada meie laevade müüki ning ehk on nad omal initsiatiivil meie laevade andmed üles riputanud,» kommenteeris SLK tegevjuht Tõnis Rihvk. «Kui meil oleks tõsine huvi laevu müüa, oleksime pöördunud tõsisemate agentide poole, mitte seesugusel viisil laevu müünud.»

SLK nõukogu liikme Aivar Jõgi sõnul on igal asjal oma hind ning tõenäoliselt oleks paljud ettevõtjad nõus oma laevu müüma, kui pakutaks väga head hinda.

«Sisuliselt on need kogu aeg müügis olnud, kuid enam pole,» kinnitas Jõgi. «Kõik vajalikud laevad on meil endiselt olemas ehk ühisettevõte riigiga seetõttu küll loomata ei jää.»