Saaremaa Laevakompanii pressiesindaja Anne Saare teatel moodustavad broneeritud kohad vaid keskmiselt poole suurte parvlaevade mahutavusest.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul näitab viimase

paari aasta praktika, et vaatamata jaanipäevaks hüppeliselt suurenevale külaliste hulgale suudavad suured parvlaevad reisijaid siiski kiiresti teenindada.

Pärast süvendustööde lõppu Hiiumaa liinil tahaksime tõdeda, et pikad ooteajad saarte ja mandrivahelises praamiliikluses on selleks korraks läbi. Väiksemaid viivitusi võib suvel veel ette tulla, kuid laevakompanii teeb kõik ettevõttest oleneva, et inimesed jõuaksid saartele ja tagasi võimalikult väikese ajakuluga," märkis Rihvk.

Hiiu maavanema Hannes Maaseli sõnul on hea meel märkida, et saare turismile olulisel perioodil on normaalne laevaliiklus taastatud ning seda riigistruktuuride ja Saaremaa Laevakompanii koostöös.

"Hiiu maavalitsus vaatab suvele vastu optimistlikult ning usub, et kvaliteetne praamiühendus on eduka turismihooaja oluliseks teguriks, mis toob Hiiumaale enam külastajaid ja loob eeldused ettevõtluse arenguks," sõnas Maasel.

Rohuküla-Heltermaa liinil teenindavad reisijaid parvlaevad Ofelia ning Scania.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindavad reisijaid parvlaev Viire ning Regula.