SLK juhi Tõnis Rihvki sõnul läbivad liinil olevad parvlaevad järgemööda plaanilisi hooldustöid.

Rihvki sõnul tuuakse parvlaev Saaremaa korralise hoolduse ajaks Virtsu-Kuivastu liinile Regula ning Rohuküla-Heltermaa liinil hakkab sõitma lisaksparvlaevale Hiiumaa ka remonttöödelt naasev St Ola, et säiliks parimal võimalikul tasemel kvaliteetne ja sujuv liinivedu suursaarte ja mandri vahel

“Nii nagu oleme ka varem öelnud, siis loomulikult tegeleb ettevõte pidevalt uute ärisuundade otsimisega nii Euroopas kui mujal maailmas, ent mingeid konkreetseid kokkuleppeid sõlmitud ei ole,” sõnas Rihvk.

Ta kinnitas, et SLK täidab kõiki nii riigiga sõlmitud lepingust tulenevaid kohtustusi kuni 1. oktoobrini 2016 kui ka parvlaevade kasutamisega seotud kohustusi, mille järgi tuleb iga viie aasta tagalt teostada hooldustöid.

“SLK informeerib kindlasti avalikkust ettevõtte arenguplaanidest, kui on, millest rääkida, kuid spekulatsioonidega me kaasa ei lähe. Kummastaval kombel arvavad ettevõtte arenguplaane kõige paremini teadvat nii anonüümsed kommentaatorid kui ka teatud riigiettevõtete juhid, kelle seisukohad tuginevad oletustele, mitte faktidele," hindas Rihvk. "Meil puudub informatsioon, et SLK laevad hakkaksid sõitma näiteks Reini jõel."

Ta rõhutas, et kõikvõimalikke spekulatsioone levitati ka aasta alguses, kui parvlaev Muhumaa siirdus analoogsesse hooldusremonti, kuid pärast mida laev Kuivastu - Virtsu liinile naases.