Saaremaa Laevakompanii teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on Kuivastu-Virtsu parvlaevaliinil jaanipäeva nädalavahetusel oodata võrreldes eelmiste aastatega oluliselt suuremat nõudlust, teatas ettevõte Delfile.

“Selle põhjusteks on tavapärasest lühem pühade nädalavahetus, mis nõudlusel hajuda ei võimalda ning 23. juunil Saaremaa lähistel toimuv suur sõjalaevastiku mereparaad. Paraad toob saarele veel täiendavalt külalisi. Laevakompanii tegutseb juba pikemat aega selle nimel, et laevaliiklus sellel perioodil võimalikult efektiivselt toimiks,” ütles Hiiuväin.

Saaremaa Laevakompanii paneb Saaremaa ja mandri vahelisele liinile reisijaid teenindama kokku neli parvlaeva, parvlaevadele Viire ja Regula lisanduvad ka Koguva ja Harilaid. Täiendavate laevade lisamisega suureneb üleveomaht ja seetõttu suurendab ettevõte ka reiside broneeringulimiite, mis võimaldab suunata nõudlust vähem koormatud reisidele.

Hiiuväin selgitas, et hommikuste reiside broneeringumahtude suurendamisega saab veidi pinget maha võtta õhtustelt, niigi ülekoormatud reisidelt ning motiveerida inimesi sõitma väiksema nõudlusega aegadel. “Broneeringuga sõidukid laaditakse esimesele väljuvale laevale, et kiirendada laadimisprotsessi. See tähendab, et täistunniks broneeritud sõiduk võib sattuda ka veidi varem või hiljem väljuvale laevale,” lisas ta.

Kuivastu-Virtsu liinil väljuvad reisid suvise sõidugraafiku alusel praktiliselt iga tunni järel, kahe laeva lisandudes täieneb sõiduplaan veelgi. Alates 16. juunist toimuvad Kuivastu-Virtsu laevaliinil nädalavahetustel ka kuus öist reisi nädalas ning vajadusel on ettevõte valmis tegema täiendavaid reise.

Rohuküla-Heltermaa liinil toimuvad vastavalt jaanipäeva erigraafikule 22. juunil 18, 23. juunil ja 25. juunil 16 ning 24. juunil 12 reisi. Vajadusel lisatakse graafikusse täiendavaid väljumisi. Hiiumaa ja mandri vahelisel laevaliinil teenindavad reisijaid Saaremaa Laevakompanii parvlaevad Ofelia ja St. Ola.