SmartCapi fondijuht Sille Pettai rääkis, et erafondivalitsejalt oodatakse uue fondi loomist, tänaste investeeringute haldamist ja jätkuinvesteeringute tegemist. "Sinna paigutatakse Eesti Arengufondi ja Early Fund II osalused ettevőtetes ning vaba raha kuni 10 miljoni euro ulatuses jätkuinvesteeringute tarbeks," ütles ta.

Osalema oodatakse varase faasi investeeringute valdkonnas kogemust omavaid meeskondi nii Eestist kui ka välismaalt.

Konkursi vőitja peab investeerima uude fondi ka omakapitali ning juhtima seda turutingimustel. Uue fondivalitseja haldusalast jäävad välja senistest exit'itest saadud tulu ning osalused, millest SmartCap väljub enne 2016. aasta 31. detsembrit.

Konkursi läbipaistvuse korraldamiseks kaasati ka Euroopa Investeerimispank (EIB). Nende esindaja Bruno Robino sőnul väärib Eesti avaliku sektori töö kohaliku riskikapitalituru elavdamiseks tunnustust. "Praeguseks on turg loodud, kuid elujőuline riskikapitaliturg peaks mőistagi tuginema erasektorile. On positiivne, et nende sammude vajadust Eesti riigi poolt oluliseks peetakse ja neid ellu viiakse," ütles ta.

Robino lisas, et fondivalitseja leidmine erasektorist haldamaks maksumaksjate kümneid miljoneid eurosid peab mitte ainult olema, vaid ka näima aus.

Esmased dokumendid tuleb esitada 3. oktoobriks.

Lisainfot konkursi tingimuste kohta leiab SmartCapi koduleheküljelt: http://smartcap.ee/reorganiseerimine.

Konkursi tulemused selguvad aasta lőpuks.