John Collison rajas mobiilimakseteenust pakkuva Stripe'i koos oma venna Patrickuga ning rakenduse väärtuseks hinnatakse praegu 9,2 miljardit dollarit, kirjutas Celebrity net worth.

Selle tulemusel ulatub iirlastest vendade jõukus 2,2 miljardi dollarini, mis teeb nooremast vennast, 26-aastasest Johnist, maailma noorima miljardäri, kes pole oma varandust pärinud vaid teenis selle ise. Snapchati looja Evan Spiegel oli miljardäriks saamise hetkel kaks kuud Johnist vanem.

Kokku on maailmas alla 30-aastaseid ise jõukaks saanud miljardäre neli: Collisoni vennad, Evan Spiegel ja Snapchati kaasasutaja Bobby Murphy.

Stripe'i loojad õppisid varakult programmeerima ning tegemist on noorukite teise ettevõttega. Esimene oli tarkvarafirma Automatic, mille nad müüsid maha 5 miljoni dollari eest. Patrick käis MIT ülikoolis ning John Harvardis, kuid mõlemad kukkusid koolist välja, et oma aega Stripe'ile pühendada.

Stripe'i mobiilimaksete teenuseid kasutavad sellised ettevõtted nagu Lyft, Wish ja Kickstarter. Eelmisel aastal kasutati rakendust, et teha 20 miljardi dollari väärtuses makseid. Iga makse pealt tasutakse firmale 2,9% ning 30 senti.