Sooja kevade tõttu on köögiviljakasvatajad turule toodud tavapärasest rohkem värsket köögivilja ning selle tõttu on nii Eestis kui ka mujal Euroopas värske kapsa, tomati ja kurgi hinnaskaala tuntavalt alla läinud, ütles ETAle Sagro AS müügijuht Aivar Supi. Suve jooksul hindade langus jätkub, arvas Supi.

Sagro AS on laia tootesortimendiga ja kasvatab kurki, tomatit, porgandit, peeti, kapsast ja muud köögivilja. Hästi läheb kaubaks igasugune värske köögivili, kuid kõige rohkem ostetakse Supi sõnul traditsiooniliselt värsket kurki ja eilsest ka värsket kartulit. Importkartul on Sagros müügis olnud kogu aeg, kuid eile tuli müüki ka kodumaine varajane kartul, mille järele tekkis kohe suur nõudlus.

Grüne Fee Eesti AS turundus- ja müügidirektori Pille Pokki sõnul on kevade ja suve alguse tavapärasemast soojemad ilmad kahtlemata vähendanud nõudlust värske köögivilja järele ning selle tulemusena on Grüne Fee tootmise maht kuni poole võrra vähenenud.

AS Grüne Fee Eesti põhitegevusalad on aastaringne kurgi, salatite ja maitserohelise kasvatus ning kõige enam ostetakse Pokki sõnul just värsket kurki. Kuigi võrreldes eelmise suvega on nõudlus kurgi järgi on kasvanud kahekordseks, on salatite ja maitserohelise osakaal tunduvalt tagasihoidlikum.

Toodete madal turuhind peaks jätkuma ka suvel, prognoosib Pokk. Kui muidu on olnud müügi tippaeg just juulis-augustis, siis sel aastal müüdi enam köögivilja enne jaanipäeva.