Pankur ja ettevõtja Indrek Neivelt rääkis eelmisel nädalal ETV saates "Terevisioon", et miinimumpalka kümne euro kaupa tõstes ei saavuta Eesti midagi ning see vaid süvendab meie probleeme, sealhulgas rahvastiku kadu. Seepärast arvab ta, et 2018. aastaks peaks miinimumpalk olema 1000 eurot, vahendab ERR-i uudisteportaal.

"Jah, palgaküsimused tekitavad alati emotsioone, ja see on tore muidugi, et on arutelud. Aga konkreetselt miinimumpalga hoogtöö korras tõstmine on selline teema, kus [---] tõsist majanduslikku sisu on suhteliselt keeruline leida. Aga arutame," kommenteeris Aivar Sõerd Neivelti ideed tänases "Terevisioonis".

Sõerdi sõnul pole põhiteema miinimumpalk, vaid üldine palgatõus. Ta ütles, et palgad kasvavad küll 6-7 protsenti aastas, kuid tõi näiteks hotellinduse madalad palgad (toitlustus- ja majutussektori keskmine brutopalk 2012. aastal oli 577 eurot).. Kui seal kasvaksid palgad isegi 10 protsenti aastas, ei jõutaks seal 2018. aastaks ka keskmise palgana soovitud 1000 euroni kuus.