Kokku müüdi Euroopa Liidu riikides aprillikuu jooksul enam kui 1,2 miljonit uut sõiduautot. Nelja kuu kokkuvõttes on aga ületas uute sõiduautode müük 5 miljoni piiri ja eelmise aasta sama perioodi müük ületati 8,1 protsendiga, teatas AMTEL.

Kasvunumbreid näitasid kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide turud ja suurematest turgudest kasvas uute sõiduautode müük enim Hispaanias (21,2%). Head tulemused tegid ka Itaalia (11,5%), Saksamaa (8,4%) ja Prantsusmaa (7,1%). Veidi tagasihoidlikumaks jäi kasv Suurbritannias, kus müüdi 2 protsendi võrra enam võrreldes mulluse aprilliga.

Jätkuvalt kasvab heas tempos turg ka Balti riikides: Lätis müüdi eelmise aasta aprilliga võrreldes 18,1% ja Leedus 16,6% võrra enam uusi sõiduautosid. Kuigi kasvuprotsent on Eestis väiksem (tõus võrreldes eelmise aasta aprilliga 7,6 protsenti), müüakse meil uusi sõiduautosid jätkuvalt rohkem kui Lätis ja Leedus. Kiirelt on taastumas ka meie põhjanaabrite turg – Soomes kasvas müük aprillis 15%.

Võrreldes möödunud aastaga on plusspoolel ka kõik suuremad autotootjad. Jätkuvalt on Euroopas turuliidriks Volkswageni Grupp, kelle turuosa jaanuarist aprillini oli 23,8%. Järgnevad PSA Grupp 10,5%, Renault Grupp 9,6% ja Ford 7,2%.