Uue suuna põhjuseks on eestlastest majutujate kasvav osakaal Tallinna hotellides. Kõige enam majutub Tallinna hotellides endiselt soomlasi, teisel kohal on ööbimiste arvu poolest eestlased. Esimese suunatud perepakkumise ainult Eesti turule teeb Sokos Hotel Viru Lastekaitsepäeval. Sokos Hotel Viru on üks Eesti kõige suurema turuosaga hotelle, teatas SOK Eesti.

“Eestlased on Eestis ringi reisides hakanud tuttavate juures ööbimise asemel eelistama majutust hotellides,“ ütles Sokos Hotel Viru tegevjuht Anu Soosaar. “Kuna peame ennast üheks kõige lapsesõbralikumaks hotelliks Eestis, siis tundus sobiv olevat teha suunatud perepakkumine Eesti turule just Lastekaitsepäeval, kui Tallinnas leidub mitmeid toredaid tegevusi ning üritusi lastega peredele.“

Statistikaameti andmetel moodustasid soomlased käesoleva aasta alguses Tallinnas majutuvates turistidest 41% ning eestlased 22%. Võrreldes eelmise aasta jaanuari ja veebruariga on nii soomlaste kui eestlaste osakaal majutuvate turistide seas kasvanud paari protsendipunkti võrra.

AS Sokotel on SOK kontserni tütarfirma, kes tegutseb Sokos Hotel Viru kaubamärgi all. Hotellis on 516 hotellituba, kaasaegne konverentsikeskus, suur restoranimaailm, ilukeskus ja saunad. 2008. aasta maikuus täitus hotellil 36. tegutsemisaasta.

Sokos Hotel Viru on Eesti suurim hotell, kus eelmisel aastal ööbis 190 000 inimest. Ettevõttes töötab enam kui 200 inimest.

Prisma Peremarketid ja Sokos Hotel Viru on Soome kontserni SOK tütarettevõtted Eestis. SOK annab Eestis tööd pea 1000 inimesele. Lisaks Soomele ja Eestile tegutseb SOK ka Lätis, Leedus ja Venemaal.

Rahvusvahelise S-Grupi tegevusvaldkondadeks on toidukaubandus, bensiini- ja teenindusjaamad, kaubamajad, hotellindus, autode ja autokaupade müük ning aiandus- ja põllumajandustooted. Tuntumatest brändidest kuuluvad S-Grupile Prisma, Sokos Hotel, S-Market, Alepa, Sale, ABC!, Sokos, Holiday Club ja Agrimarket.

S-Grupp hõlmab 22 piirkondlikku ühistut ning annab tööd 36 000 inimesele. Kogu grupi jaemüük ulatus möödunud aastal 164,5 miljardit kroonini.