Näitus põhineb Soome staažika majandusajakirjaniku ja kirjamehe Sakari Nupponeni kogutud materjalil. Maikuus jõuab Soomes lugejateni ka Nupponeni raamat ”Aikamatka hotelli Viruun”, mille koostamist alustas autor nelja aasta eest. Raamat tuleb müüki ka Sokos Hotel Viru vastuvõtus, teatas Sokos Hotel Viru.

Seoses aastapäevaga toimuvad hotellis 14. -16. mail ka lahtiste uste päevad. Kõik huvilised on oodatud hotellieluga tutvuma. Ekskursioonid toimuvad iga päev algusega kell 12, kell 15 ja kell 18. Ekskursiooni pikkus on orienteeruvalt 45 minutit.
Sünnipäeva eripakkumised on ka kõigis hotelli baarides ja restoranides. Restoran Merineitsi peakoka eripakkumine on kokku pandud külastajate viimase künme aasta lemmikutest. Hotelli baaride joogikaart sisaldab sünnipäevanädalal ka aastakümnete taguseid klassikuid nagu kunagine menukokteil vahuvein Vana Tallinnaga või Viru kohv, mille koostisse kuulus Vana Tallinn ja vahukoor.

1972. aasta maikuus avatud Viru hotell oli aastakümneid toonase Eesti NSV esindushotell. Hotellis on selle värvikireva ajaloo jooksul ööbinud sellised kuulsused kui kahekordne Oscari väitja Elisabeth Taylor, esimene astronaut Kuul Neil Armstrong, esimene naiskosmonaut Valentina Tereškova, lauljad Alla Pugatšova, Jennifer Rush, Nana Mouscouri ning paljud teised tuntud ja vähem tuntud isikud.