Tänased teadmised on sellised, et praegu 358 elanikuga ja 140 töölisega Sõmera erihooldekodu kompleks jääb 2020. aastaks tühjaks.

Hoolekandeteenuste aktsiaseltsi plaanide kohaselt jääb Saaremaale praegustest Sõmera kodu hoolealustest alles ainult ligi 30, kes viiakse kolme aastaga Kuressaarde elama, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Esimene suurem grupp jääb aasta lõppu ja peamiselt see puudutab 2018 ja 2020, kui on meil suuremad liikumised. On neid, kes väga tahavad minna ja kes on ka aastaid mujal järjekorras olnud. On neid, kes väga pelgavad seda minemist, ja on neid, kes tegelikult oma haigusest lähtuvalt ei mõista seda olukorda täna hinnata," selgitas Sõmera kodu juhataja Helle Kahm.

358 Sõmera kodu kliendist jääb tulevikus Saaremaale elama ainult kümnendik. Ja nende kodu ei saa olema mitte enam Sõmeral, vaid juba Kuressaares.

Sõmera kodu on piirkonna suurim tööandja ja sulgemisega kaotab oma töö ligi 140 inimest, mis on ka tõsine sotsiaalne probleem. Lääne-Saare vallavanem Tiina Luks ütles, et probleemi tõstatus on jõudnud nelja ministrini.