“Jääolud olid võimatud,” tõdes Saarte Häälega vesteldes Andres Sõnajalg, kes koos vend Olegiga tegeleb Nasval asuvale Baltic Workboatsile tuulegeneraatori hankimise ja paigaldamisega. “Lootsime, et saame Nasva kai otsa peale lasti maha panna,” ütles Sõnajalg, lisades, et Taanist Frederica sadamast tulnud generaator hakkabki paiknema Nasva sadama kail, nii et siis polekski olnud vaja seda enam kaugemale transportida.

30 cm paksune jääkiht ei tulnud Sõnajala sõnul üllatusena ja olemas oli ka plaan B, mis nüüd käiku läks. Mõntus sildumise versiooni tarbeks olid mandrilt tellitud spetsiaalsed treilerid, millega on võimalik transportida ka 41-meetriseid tiivalabasid. Laevalt maha tõsteti generaatori osad kahe samuti mandrilt tellitud kraanaga.

82 meetri pikkuse Joungleuri tekil olnud tiivikulaba andis aimu, kui suur saab Baltic Workboatsi tuulegeneraator olema. Sõnajalg kinnitas, et tegu on seni Saaremaa võimsaima tuulegeneraatoriga, mil jaksu 2,3 megavati jagu. “See on siis nagu kümme sellist seal,” viitas Sõnajalg käega Sõrve säärel paistvate generaatorite poole, mis ka teab mis väikesed pole.