Tele2 ja EMT reklaamid kutsuvad kliente soetama järelmaksuga (teatud marke – toim) mobiiltelefone 0-kroonise sissemaksega, Radiolinja kampaania kuulutab esimese sissemaksu suuruseks 1 krooni.

Radiolinja pakub kampaania käigus kaheksat mobiiltelefonimudelit. Eilseks oli kaheksast mudelist täielikult läbi müüdud üks – Nokia 3220, mille hinnaklass jääb 3000 krooni piiresse.

“Jõulukampaania raames müüdud telefonide hulk ületab aasta senist parimat kuud kahekordselt. Võrreldes 2003. aasta detsembriga on mobiiltelefonide müüginumbrid kasvanud umbes poolteist korda,” ütles Radiolinja Eesti suhtekorraldaja Tarmo Riisenberg.

Tema hinnangul peaks Radiolinja kampaania raames pakutavaid mobiiltelefone jätkuma detsembri lõpuni. “Ajutiselt võib mõnes poes teatud telefonimark tõesti otsa saada, kuid laos on veel varusid.”

Tuhanded kliendid

Kampaania ajal müüdud mobiiltelefonide arvu Radiolinja ei avalda. Küll tõdes Riisenberg, et ühekroonine esmane sissemakse on uut telefoni ostma meelitanud tuhandeid kliente.

0-kroonise esmase sissemaksega pakub tervet rida mobiiltelefone müügiks ka Tele2.

“Kampaania kulgeks veelgi edukamalt, kui numbriliikuvus toimiks, sest suur hulk kliente ootab võimalust kasutada Tele2 pakutavaid soodaid hindu oma praeguse telefoninumbriga,” ütles Tele2 turundus- ja müügidirektor Kristjan Seema.

Järelmaks teeb kauba kallimaks

•• AS EMT avalike suhete juhi Kaja Pino sõnul ostavad inimesed enamiku mobiiltelefonidest järelmaksuga.

•• Ta lisas, et järelmaks teeb toote lõpphinna küll kallimaks kui korraga välja ostes, kuid kuna tegu on atraktiivse pakkumisega, kasutatakse sellist võimalust aktiivselt.

•• Tele2 turundus- ja müügidirektor Kristjan Seema lisas, et kliendid eelistavad hetkel keskmise hinnaklassi mobiiltelefone, mis on varustatud kaamera, värvilise ekraani ja MMS ning GPRS-i kasutamise võimalusega. Seema sõnul jääb keskmise hinnaklassiga mobiiltelefonide hind vahemikku 2000–4000 krooni. "Telefone jagub hetkel kõigile soovijaile, oleme klientide soovidega arvestanud ning enam nõutavaid mudeleid varunud piisavalt," märkis ta. EPL