Alko müük kasvas esimesel poolaastal mullusega võrreldes 1,7 miljonit liitrit. "Selge pööre on näha," ütles Yle-le Alko tegevjuht Hille Korhonen. "Selle taga on üldise majandusolukorra paranemine ja langusse pööranud turistide riiki toodava alkoholi kogus."

Korhoneni sõnul on kasv eurodes veel suurem kui liitrites, sest kliendid on ostnud senisest rohkem kallimaid tooteid.'

2007. oli seni viimane aasta, mil Alko müük kasvas, ulatudes kõigi aegade rekordini: 113,5 miljonit liitrit. Tänavu loodab Alko müüa 95-96 miljonit liitrit.

Alko suurem müük on kasvatanud ka alkoholiaktsiisi laekumist: möödunud aasta esimese poolega võrreldes on riigikassasse tänavu esimese kuue kuuga makstud 658 miljonit eurot aktsiisi, ehk aastane tõus on olnud üks protsent.

Alko liitrites mõõdetava müügi kukkumine algas 2008. aastal, samal ajal kui ka Soome majandus allamäge suundus. Nordea majandusanalüütiku Pasi Sorjoneni sõnul on kahe näitaja vahel näha selget korrelatsiooni. "See ei ütle siiski midagi nende põhjuse-tagajärje suhte kohta," märkis ta Yle-le.

Sorjoneni arvates alkoholimüük majanduskasvu indikaatoriks aga ei kõlba. "Reaaltulu kasvades on loomulik, et ka alkoholi nõudlus kasvab. Sellest rohkem järeldada ei saa. Ma ei taha teha järeldust, et mida rohkem alkoholi tarvitatakse, seda enam majandus kasvab," ütles ta.