"See on suur kampaania, meil tuleb suveks leida üle tuhande uue töötaja," ütles Valmet Automotive pressiesindaja Mikael Mäki. "Põhimõtteliselt püüame esialgu leida töötajaid Soomest, aga kuna otsitavate töötajate arv on nii suur ja ajagraafik väga tihe, võib vabalt juhtuda, et peame laiendama värbamiskampaaniat ka välismaale, näiteks Eestisse."

Mäki sõnul on eestlased juba praegu autotehase suurim välismaalastest töötajategrupp. "Meil töötab üle paarikümne eri rahvuse esindaja, Valmet on väga rahvusvaheline ettevõte," ütles ta. "Täpset arvu ei oska öelda, aga eestlasi võib siin olla paarikümne ringis, isegi rohkem."

Valmet Automotive' Uusikaupunki linnas asuvas koostetehases on praegu 1500 töötajat. Lisaks annab tehas tööd allhankefirmade 500 töötajale. Soome autotööstuse ajaloo suurima värbamiskampaania järel läheneb Uusikaupunki tehase töötajate arv kolmele tuhandele.

Enam kui 40 aasta vanuses Valmet Automotive' Uusikaupunki tehases on varem koostatud Saabe, Opeleid, Porschesid, Ladasid ning elektriautot Fischer Karma. 2012. aastal algas tehases Mercedes-Benzi A-seeria koostamine. Uuest aastast hakkavad tehasest tulema Mercedese uued linnamaasturid GLC.