Liitumine viiakse läbi nii, et kõik Lemminkäineni varad siirdatakse YITile, Lemminkäinen likvideeritakse ja selle aktsionärid saavad iga Lemminkäineni aktsia eest 3,6146 uut YIT aktsiat, selgub YIT börsiteatest. YIT aktsionäride osalus ühinenud firmas on umbes 60% ja Lemminkäineni aktsionäride oma 40%.

Liitumisega tekib ehitusfirma, mille käive on 3,4 miljardit eurot ja oodatav kasum 85 miljonit eurot aastas. Ühendettevõttel on üle 10 000 töötaja 11 riigis. Ühineva firma nimeks saab YIT.

Ühinemine vajab heakskiitu kummagi ettevõtte üldkoosolekult, mis toimuvad mõlemad septembris ning ka Soome konkurentsiametilt. Soome maksuamet on vastanud juba ettevõtete päringule, et käsitleb liitumist maksuneutraalsena, ehk eraldi maksukohustust liitumisest kummalegi ei tulene.

"Ühinemine on mõlemale ettevõttele strateegiliselt tähtis samm, millega luuakse alus üheks tähtsaimaks Põhja-Euroopa linnaarendajaks kasvamiseks," ütles pressiteate vahendusel Kari Kauniskangas, YIT tegevjuht. "Ma usun, et ühinemisest sünnib ettevõte, kelle aktiivne arendustöö parandab nii kliendi rahuolu kui ka ettevõtte konkurentsivõimet. Ühinemine avab ka töötajatele uusi karjäärivõimalusi muu hulgas nõudlikes tellimustes, kus kombineeruvad taristu-, büroopinna- ja elamispindade ehitus."