Kohtu teatel andis Talvivaara aastatel 2012 ja 2013, mil Perä oli ettevõtte juht, investoritele tõele mittevastavat või valejäreldustele viivat infot. Kohtu hinnangul ei olnud kaevanduse prognoosid niklitoodangu kohta realistlikud ega ka tõenäoliselt täituvad. Kohtu teatel on tootmismaht aga investorite jaoks väga tähtis teave, millel on oma mõju aktsia hinnale.

Perä karistus liideti eelmise karistusega, mille ta sai selle eest, et kasutas siseinfot vääriti. Siseinfo väärkasutamise eest sai trahvi ja tingimisi karistuse ka endine kaevandusjuht. Talvivaara teinegi endine tegevjuht Harri Natunen sai trahvi valeinfo edastamise eest.

Samal ajal kiitis Espoo kohus heaks Talvivaara saneerimisprogrammi, mille kohaselt lõviosa võlgadewst kirjutatakse korstnasse ja firma saab jaluletõusmiseks kaks aastat. Kokku sai 450 miljoni suurusest võlakoormast nüüd napilt kümne miljoni suurune, hüvitiseta jäid teiste seas Nordea, Danske Bank, OP ja Svenska Handelsbank ning Soome riiklik investeerimisorganisatsioon Finnvera.