Saarioineni nägemuses võiksid putukavalgud olla vastumeede liha hinna tõusule ja lahendus valkude nappusele toidulaualt. Saarioineni innovatsioonijuhataja Mirja Lonka rääkis ajalehele Taloussanomat, et ettevõtte esimene taoline toode on tõenäoliselt ritsikajahu.
Leader tegeleb aga juba turu-uuringute ja tootearendusega, plaanides turule tuua putukavalkudega batoone ja -seguga tooršokolaade. Leader Foodsi tegevjuht Janne Hakala teatas, et esimesed maitsvad batoonid valmivad sel aastal. Alustuseks müüakse neid vaid Jaapani ja Korea turul, kus putukad on niigi osa toidulauast ja kus paljud inimesed väldivad piimavalkude tarbimist. Soome lettidele jõuavad tooted siis, kui kohalikud toiduseadused seda lubavad.

Janne Hakala usub, et putukatooteid hakkaksid esmalt tarbima gurmaanid ja seejärel toidu eetilisest tootmisest hoolivad inimesed.
Nii Leader kui Saarioinen tunnistavad, et eelkõige peaks putukatoidud olema lihtsad ja maitsvad. Kõige raske samm, ütleb Hakala, on panna soomlasi neid toite esimest korda proovima. Pärast seda on ritsikate ja röövikute söömine juba harjumise asi.

Mõlema toidufirma plaan seisab praegu Soome seaduspiirangute taga.

Ettevõtte Invenire Market Intelligence turu-uurija Johanna Tanhuanpää väitel jõuavad putukad kiiremini aga hoopis loomasööda koostisesse. Kalasöödana kasutatakse sitikaid Tanhuanpää sõnul juba aasta või pooleteise pärast.