Varem oli Soomes keelunimekiri domeeninimedest, mis olid kas halvustava tähendusega või kuritegevusele viitavad sõnad või siis tähendasid mõnda üldist laialtlevinud terminit. Nüüd tohib ka neid registreerida ning üsna oodatult leidsid esimeste hulgas omaniku domeenid nagu oy.fi (OY on osaühingu lühend nagu Eestis OÜ), valtio.fi (valtio = riik) ja paska.fi.

Soome infoameti fi-domeeni osakonna juht Juhani Juselius ütles Soome rahvusringhäälingule Yle, et keelatud domeeninimede nimekiri loodi 2003, sest toona kehtinud seadus sätestas nii. "Mulle meeldib, et pääsesime sellest nimekirjast. Me ei taha olla see ametiasutus Soomes, kes piirab sõnavabadust," ütles ta.

5. septembrist kaotati Soomes senikehtinud piirangud .fi domeenide registreerimisele, nagu näiteks need, et registreerija peab olema vähemalt 15 aastat vana ja elama Soomes. Samm on Soomes vallandanud samasuguse domeenide registreerimise buumi kui siis kui .ee domeenide omandus vabaks läks. Juseliuse sõnul on näiteks ainuüksi täna registreeritud 570 .fi domeeni.