Tallinna kontorisse tuleb tööle kaks spetsialisti Soomest, lisaks kavatseb firma kohapealt palgata 7-8 inseneri. Foreshipi Eesti osakonda hakkab juhtima Eesti laevaehitusinsener Sven Varuškin, teatas ettevõte.

2002. aastal asutatud 70 töötajaga Foreshipil on kontorid ka Helsingis, Turus ja Miamis. Ettevõte on kaasa löönud paljude Soomes ja mujal ehitatud suurte ristluslaevade (Mein Schiff 3 ja 4, Oasis of the Seas, Norwegian Getaway jt) ning töölaevade konstrueerimisel, aga ka laevade ümberehitusel.

"Eesti merendusklaster on energiline ja kasvav," ütles Foreshipi tegevdirektor Lauri Haavisto pressiteate vahendusel. "Eesti tütarettevőtte asutamisega näitame oma valmidust ja tõsiseid kavatsusi teha tihedat ja pühendunud koostööd Balti riikide parvlaevaomanike, laevaehitajate ja laevaremonditehastega uute laevade projekteerimisel ja olemasolevate moderniseerimisel."

Foreshipis töötab juba praegu viis Tallinna Tehnikaülikoolis laevaehitust ja -projekteerimist õppinud spetsialisti. "Eestisse laienemisega loodame ühtlasi kaasata Foreshipi meeskonda siinsed säravaimad ja parimad laevaehitusinsenerid. Peame üheks oma missiooniks toetada laevaprojekteerimise oskuste arendamist Eestis," ütles Haavisto.