Otsus võimaliku streigi kohta peaks tehtama tänase päeva jooksul. Lennufirma ning Soome stjuardesside ja stjuuardite ühingu (SLSY) vahelist tüli hakkab lahendama riigi poolt määratud lepitaja. Läbirääkimised algavad täna kell 14.30,  vahendab YLE24.

Soome stjuardesside ja stjuuardite ühing on vastu, et Finnair kavatseb palgata kokku 500 stuujardessi ning stuujardit Finnairi Eesti tütarfirmast Aero Airlines, makstes neile 30 % madalamat palka kui praegustele töötajatele. Halvemate palgatingimustega lennusaatjad palgatakse, kuna Soome stjuardesside ja stjuuardite ühing lükkas tagasi firma poolt esitatud töölepingu ettepaneku.

30 % madalamat palka lubab maksta üleriigiline palgalepe, mistõttu peab Finnair stuujardesside ning stuujardite streiki ebaseaduslikuks. Finnair on lubanud, et kõik praegused lennuteenindajad jäävad tööle senise lepingu ning palga alusel.

Finnairi sõnul ei ole lennukipiletite odavnedes ning kulutuste ning konkurentsi kasvades mõtekas maksta töötajatele kõrgemat palka. Finnair plaanib tulevikus kulutuste kärpimiseks kõik tšarterlennud ning oma seitse Boeing 757 tüüpi lennukit Aerole üle kanda ning Eestis registreerida.

Lennuteendindajate streik halvaks Finnairi lennud täielikult. Finnairi esindaja ütles täna hommikul, et hetkel ei ole veel teada, kui ulatuslikult streik lennufirma tööd mõjutab, sest pole teada, kui paljud streikima hakkavad.
Ettevõte lubas tänase päeva jooksul teavitada ka sellest, kuidas streik nende lende täpselt mõjutab.  Täna Finnairi töös häireid ei ole.