„Meil on kaks tšempionit, kes on saanud kannatada," ütles Alexander Stubb. „Lisaks tehnoloogiaettevõttele Nokia on saanud löögi ka paberitööstus."

Soome on kahe Euroopa suurema paberitootja, UPM-Kymmene ja Stora Enso, koduriik ning sektor on üldiselt Soome majandusele väga oluline.

„Mõni inimene võib öelda, et iPhone tappis Nokia ning iPad Soome paberitööstuse, aga me tuleme veel tagasi," ütles Stubb.

Nokia lugu on hästi teada, kuid paberitööstuses on samuti kehvad ajad. Soome Metsauurigute Instituut teatas juba 2013. aasta tulemustes, et olukord on halb. Lisaks nenditi, et tootmismahud ja eksport kahanevad ka 2014. aastal. Tahvelarvuteid ja e-lugereid peetakse siin suurteks süüdlasteks.

Stubb on aga kõigele vaatamata positiivselt meelestatud. „Tavaliselt juhtub nii, et kui olukord on niru, siis hakatakse innovaatiliseks. Meie töö avalikus sektoris on luua selleks platvorm."

Peaminister ütles CNBC-le, et valitsus peab tegema palju tööd ning kiiresti, et jätkata struktuursete reformide läbiviimist. Tervishoid, pensionid ja kohalike omavalitsuste eelarved on need valdkonnad, mis on fookuses. Mingeid reforme on neis valdkondades ka tehtud. „Me peame lihtsalt nendega jätkama," ütles Stubb.