Parlamendi kõnetunnis luges kristlike demokraatide juht Sari Essayah ette Microsofti lubadusi, mida ettevõte kaks aastat tagasi Nokialt mobiiliäri ostes andis: "Soomest tuleb arenduskeskus. Plaan ei ole tööd Soomest välja viia vaid arendada koha peal. Investeerime Soomesse." Essayah' ütles, et Microsoft pole pidanud kinni oma lubadustest ega ka kandnud ühiskonna ees vastutust.

Parlamendisaadikute küsimustele vastanud rahandusminister Stubb nõustus Essayah' öelduga. "Olen pettunud Microsofti lubadustes," märkis ta. "Olin nii väliskaubandusministri kui ka peaministrina selle paketi üle läbi rääkimas. Üks näide on see, et andmekeskus ei ole Microsofti lubadustest hoolimata teostunud."

Soome tööministri Jari Lindströmi sõnul on Microsoft siiski kandnud ühiskonna ees vastutust, küll vähesel määral, aga rohkem kui mõni teine ettevõte. Ta tõi näiteks Microsofti rahastatava Polku-programmi, mille abil aidati endistel ettevõtte töötajatel oma firmat luua ning mis on aidanud ellu üle saja idufirma.

Samas ütles ka Lindström, et on Microsofti lubaduste täitmatajätmises pettunud.

"Ettevõte tuleb panna võimalikult palju vastutama selle pärast, mis nad siin teinud on, ehk inimesi vallandanud," ütles Lindström.

Pärast mobiiltelefonide äri ostu Nokialt 5,5 miljardi euro eest on Microsoft samm-sammult Soomes osakondi kinni pannud ja inimesi koondanud. Eile teatas tarkvarafirma, et koondab üle 1300 inimese ehk lõviosa veel ettevõtte kahte osakonda Tamperes ja Espoos alles jäänud töötajaist.