Soome rahvusringhääling kirjutab muuhulgas, et 38-leheküljelise programmi on opositsioonipoliitikud nimetanud sisutühjaks. Olulisena toovad nad välja plaani tõsta majutusasutuste käibemaksu 9lt protsendilt 20le.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse aseesimees Felix Mägus ütles Yle-le, et selle tõttu loobub Eestisse reisimisest 180 000 turisti. Lisaks ähvardab sektorit koondamistelaine ja palgatõusust ei ole üldse mõtet rääkida.

Kütuseaktsiisi on Yle andmetel kritiseeritud, kuna see suurendab leibkondade üldisi kulutusi. Eestis võib peagi olla Baltikumi kõige kallim bensiin ja diislikütus.

Valitsuse eesmärk on vähendada poole võrra alkoholi tarbimist aastaks 2030. Praktikas tähendab see seda, et alkoholi ja tubakatooteid maksustatakse karmimalt.

Hindu on kavas tõsta nii mõõdukalt, et Eesti ja Läti vahel ei teki Soome  lahe viinarallit meenutavat liiklust. Alkoholi reklaami ei kavatse  valitsus piirata, aga kavatseb keelata eriti noori ligi tõmbavad
elustiilireklaamid.

Soome rahvusringhääling kirjutab aga ka sellest, et plaan on õpetada koolis intensiivsemalt riigikaitset. Lisaks kajastatakse ka seda, et Eestis kavatsetakse tõsta miinimumpalka.