Yle kirjutab Eesti valitsusallikatele viidates, et Eesti peaminister Taavi Rõivas ja Soome peaminister Alexander Stubb kohtusid eile õhtul Brüsselis toimunud Ülemkogul ning rääkisid nii LNG terminalist kui ka gaasitorust Balticconnector.

Mingeid otsuseid Yle andmetel veel ei tehtud ja läbirääkimised jätkuvad novembris. Siiski viitas uudisteportaal oma loos, et terminal ehitatakse Soome.

Valitsuse kommunikatsioonibüroost kinnitati täna Ärilehele üle, et peaministrid rääkisid sel teemal lühidalt omavahel Ülemkogu kuluaarides ning sel teemal on arenguid oodata novembri alguses kui peaminister Rõivas kohtub peaminister Stubbiga Soomes.

Täpsemalt seda, milles kokkuleppele jõuti, jättis valitsuse kommunikatsioonibüroo juht Tiina Ansip vastamata.

Ärileht kirjutas täna hommikul,et Rõivas arutas eile toimunud Euroopa Ülemkogu ajal oma Soome kolleegiga riikidevahelise kokkuleppe sõlmimist, mis aitaks edasi minna nii Eesti-Soome gaasitoru kui ka LNG terminali rajamisega.

Lõplikku kokkulepet küll veel ei saavutatud, kuid Rõivas oli peale kohtumist optimistlik, et võib selle Stubbiga lukku lüüa oma järgmise Helsingi visiidi ajal, mis seisab ees 6-7 novembril.