Soome riigi osalusega ettevõtted jagunevad kolmeks: börsifirmad, äripõhimõtetel toimivad ja eriotstarbega ettevõtted. Soomel on osalus 15 börsiettevõttes, lisaks kuulub riigile 21 tavalises ärikeskkonnas tegutseva ettevõtte (näiteks alkoholitootja Altia ja relvatootja Patria) ning 21 eriotstarbega ettevõtte (näiteks lennujaamade haldaja Finavia ja toetusrahastu Finnvera) osalus.

Soome riigi börsil noteeritud firmade portfelli tootlus oli mullu miinusmärgiga: portfelli koguväärtus kahanes 6%. Peamiselt oli väärtuse kahanemise taga Fortumi aktsiate järsk langus. Samas Finnairi ja Neste aktsiad tootsid mullu kenasti, Finnairi aktsia hind tõusis 118 ja Neste oma 38 protsenti.

Riigiettevõte Solidium, kes majandab Soome riigi osalusi ülejäänud tosinas börsiettevõttes (Telia, SSAB, Sampo, Valmet, Elisa jt), portfelli väärtus kasvas mullu seitse protsenti, mis aga jäi YLE teatel alla võrdlusindeksile.

YLE märgib ära ka, et Soome riigi osalusega ettevõtete kogukäive ulatus mullu 73 miljardi euroni. Ettevõtted andsid tööd kokku Soomes 78 000 ja kogu maailmas 196 000 inimesele.

Riigi osalusega börsifirma juhi keskmine kuutasu ulatus mullu 52 000 euro, äriettevõtte juhi kuutasu 18 000 euro ja eriotstarbelise ettevõtte juhi kuutasu 15 000 euroni.