Putini polulaarsus ei ole vähenenud isegi pärast seda, kui riik on tõsistes majanduslikes raskustes. Päev-päevalt tunnevad kohalikud seda, kuidas nende elu muutub halvemaks. Propaganda, mida Putin hästi valdab, ei pruugi teda aga pikas perspektiivis siiski päästa.

„Putin on jätnud oma rahvale mulje, et Venemaa edu ja püsimine sõltub tema võimul olemisest. Lisaks on ta suutnud edukalt vaigistada opositisooni, valitsusväliste organisatsioonide ja alternatiivsete liikumiste hääled. Ukraina sõda on ka sisepoliitiline projekt - Putinil on võimalus Venemaad ja Läänt vastandada ja süüdistada neid riigi majanduslikes raskustes," kirjeldas Saari.

Nii ongi Venemaal suhtumine Lääne inimestesse väga vaenulik ning seda eriti viimasel ajal. Samas peab suur osa venelasi endiselt lugu heast äraelamisest ja kõrgest elustandardist.

Putini populaarsus sõltub niisiis väga palju sellest, kui kaua suudetakse maksta pensioneid ja riigitöötajate palku. Kui Venemaa peab minema oma tagavarade kallale, siis jagub neist Saari sõnul pooleteistkümneks aastaks. Seejärel peab riik hakkama oluliselt säästma, mis omakorda destabiliseerib Putini võimu.

Oligarhid on täna veel Putini poolel, kuid see ei pruugi kaua nii olla. Ärimeeste huvides on see, et säiliks Venemaa praegune majandussüsteem. Ei ole alust arvata, et Putini järeltulija siin midagi muutma hakkaks.

„Putinil ei ole siiani olnud ka tõsiseltvõetavat vastast, aga ajalugu näitab, et kui mõrad hakkavad tekkima, siis on arengud kiired ja ettearvamatud," kirjutas Saari.

Ta palub soomlastel mõista, et tänasel Venemaal on riigikaitse palju olulisem kui majandus. Kiire edu Venemaa suunal ei ole saavutatav ning lühikeses perspektiivis ei suuda Lääs Venemaa osas midagi muuta.

"Poliitikud peaks seega hoidma Venemaaga suhteid soojana ning avatuna igal tasandil. On oluline, et avatud oleksid erinevad suhtluskanalid nii valitsusväliste organisatsioonide kui ka erinevate ekspertide tasandil."