Jollan operatsioonisüsteemiga varustatud telefoni Intex Aqua Fish müüakse India netipoodides 75 euroga. Ettevõtte teatel ei ole seda India telefonivalmistajaga Intex koostöös loodud telefoni aga veel avalikult müüki pandud.

"Müügis olev seade ei ole ametlikult lansseeritud ja sel seadmel on demo-programm, mis paigaldati MWC (Mobile World Congress) tarbeks. Meie arusaamist mööda on seade varastatud ja müügil ebaseaduslikult," tõdes Jolla oma kodulehel.

Jolla operatsioonisüsteemiga varustatud telefoni lansseerimine pidi Indias toimuma juba paar kuud tagasi, kuid see on viibinud.

Jollale on võltsitud koopia ilmumine turule väga häiriv, sest ettevõte on varem teatanud, et India on üks peamine turg, kirjutas Kauppalehti. varem on Jolla operatsioonisüsteemiga tahvlearvuteid müüdud ebaseaduslikult Hiinas.

kauppalehti krijutab, et Indias vohab vabalt piraatluskultuur ning lääne telefonitootjad langevad tihti kopeerimise ohvriks. Mõned India netipoed müüvad avalikult Apple'i toodete koopiaid, mis on suurelt osalt pärit Hiinast. Ebaseaduslike telefonide tootjad on arvatavasti Aasia suured mobiilitootjad, kes kasutavad ära hindude ihalust lääne brändide järele.