Juha Sipilä juhtiva valitsuse üks peamisi eesmärke on tõsta hõive määr 72 protsendini. Yle kirjutab, et praegused märgid näitavad, et see eesmärk täidetakse või isegi ületatakse, sest kasvu toetama majanduse üldine kasv.

Valitsuse plaan on muuta ettevõtetele uute töötajate palkamine paindlikumaks, et rohkem inimesi tööd saaks. Teisalt tähendab see, et need tööd ei pruugi pikalt kesta.

Viimaste ettepanekute kohaselt saab ettevõte, kes tahab tööle võtta alla 30-aastast vähemalt kolm kuud ilma tööta olnud isikute, teha seda nii, et ei pea tähtajalise lepingu sõlmimisel seda millegagi põhjendama. See tähendab, et noori inimesi on lihtsam palgata, kuid üsna tõenäoliselt nad tähtajatut töölepingut ei saa.

Samuti plaanib valitsus seadusemuudatust, mis muudaks alla 20 töötajaga väikeettevõtete jaoks lihtsamaks inimeste vallandamise nn isiklikel põhjustel, olgu selleks siis hooletus või sobimatu käitumine. Rahandusministeeriumi andmetel on alla 20 töötajaga ettevõtteid Soomes umbes 270 000.

Sipilä rääkis täna Yle raadiouudistele, et üks põhjusi miks väikeettevõtted ei taha töötajaid palgata on hirm selle ees, kuidas hiljem töötajast lahti saada, kui selgub, et palkamisel on tehtud viga. Kui seda hirmu vähendada, siis peaks see Sipilä hinnangul andma tööhõive kasvule positiivse lükke.

Suuremad Soome ametiühingud on valitsuse kava teravalt kritiseerinud nimetades neid ebaõiglaseks ning diskrimineerivaks.