Meeleavaldus algab kell 18, misjärel jäävad ära kõik väljuvad reisid, välja arvatud Venemaale suunduvad. Enne kella 18 väljunud rongid sõidavad lõppjaamani, vahendab Ilta-Sanomat.

„VR teeb ööpäevas umbes 800 lähirongireisi, umbes 300 kaugrongireisi ja umbes 400 kaubarongireisi,“ teatas VR-i kommunikatsiooniekspert Jenni Vuorio.

Kindlasti jätab VR seega ära vähemalt 1500 reisi, kuid see number tuleb suurem, sest meeleavaldus kestab 30 tundi. Streik lõpeb teisipäeval keskööl.

Rongiliikluses võib siiski häireid olla ka kolmapäeva hommikul.

Rongiliikluse seiskumine mõjutab sadu tuhandeid inimesi.

„Ööpäevas kasutab rongi umbes 220 000 reisijat, kelle hulka on kaasatud ka HSL-i (Helsingi piirkonna ühistranspordikeskuse – toim) lähiliikluse rongireisijad,“ täpsustas Vuorio.

HSL suudab asendada vaid väikese osa rongireisidest bussidega.

Bussifirmad üle kogu Soome on olukorraks valmistunud, lisades reise ära jäävate rongireiside asendamiseks, ning ka kogu riigi taksokeskused panevad kõik autod tööle.

Kui reisija on ostnud pileti ärajäävale reisile, on tal õigus pilet tasuta teisele ajale ümber registreerida. Pileteid ostetakse ka tagasi. Asendusreis peab toimuma enne 31. oktoobrit.

VR-ilt võivad hüvitist nõuda ka perioodipileti omanikud.